Как да използваш кутията?

В зависимост от графика, дай си около час само за теб сутрин. 

Направи си чай

Така ще започнеш деня си вкусно и ще си набавиш полезни за тялото вещества. Освен това ще се хидратираш, а тялото ти има нужда от това сутрин. Чаят, който сме избрали е комбинация от български билки, които да ни заредят с енергия. 

Tip: ще спестиш време, ако сложиш чая да се запарва докато правиш сутрешния си тоалет.

Обособи си кътче, което да свързваш със сутрешната си рутина. Може да е леглото, фотьойла, терасата, избери любимото си място.

Запали си свещ

Създава хюга настроение, носи уют и комфорт, където и да си. Избрали сме флорален аромат, който да изпълни пространството около теб. А дървеният фитил със специфичния си пукот, когато гори, допринася още повече към цялото преживяване. 

Сложили сме и кибрит с дълги клечки - според нас са най-удобните за палене на свещи. 

Tip: за да гори правилно свещта, при първото запалване, остави да се разтопи изцяло най-горният слой. А при всяко следващо, отрязвай/отчупвай изгорялата част от фитила.

Тефтерът е най-специалната част и ти дава възможност да го използваш за сутрешните си страници. Сутрешните страници са измислени от Джулия Камерън, а целта е да отключват творческия ни потенциал. Истината е, че могат да бъдат много повече - нашият собствен терапевт, слушател, съветник, да решават проблеми, да ни показват пътя. Използвай ги както намериш за добре. 

Към кутията сме добавили и молив за сутрешните страници. Освен, че писането с молив е някак по-приятно, то и замърсяването е по-малко (реално почти не генерираш отпадък).

Каква е идеята?

Пишеш три страници всяка сутрин с всичко, което ти идва наум. Не го мисли. Неслучайно сме оставили послание на тефтера, в което силно вярваме - "Интуицията ти знае какво да напише." Някои сутрини може да пишеш как се чувстваш, други да посветиш на нещата, за които си благодарен. Или пък да поразсъждаваш върху проблем, който те тормози. Дай си време, бъди постоянен и се довери. Тези страници могат да бъдат лечебни и да родят прекрасни идеи. Тази кутия също се роди благодарение на сутрешните страници. 

А ето и какво казва и самата Джулия за тях:

"Сутрешните страници и притокът на ново съзнание ни помагат постепенно да се отърсим от навика да се вкопчваме в конкретни мнения и впечатления. Убеждаваме се в преходността на своите настроения, възгледи, мнения. Придобиваме усещането за движение, за един поток на промяна в живота. Този поток, или река, е благодатта, която ни насочва към подходящото поприще, приятели, съдба."

Подари си време и започни деня си с любов към себе си. 

Ще се радваме да ни споделиш преживяванията си с кутията “Начало на деня” - пиши ни на team@ramelsisters.com или в Instagram